studēju matemātiku

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Atslēgvārdi
Maisiņi & Rimi
Publicēts 19. septembrī, 2008.
Vakar mājās ejot nolēmu ieprikties veikalā Rimi Jugla . Tā kā mana pirkuma summa bija ap 9 Ls, tad visas nopirktās lietas gribēju salikt divos mazajos maisiņos. Bet izrādījās, ka mazie maisiņi ir "pārdevējas personīgie"...

Jau aizvakar biju ievērojusi, ka Rimi vairs nestāv kaudze ar mazajiem maisiņiem. Tā kā lielākoties man ir auduma maisiņš un vienmēr esmu atbalstījusi maisiņu kvantumu samazināšanu, tad patiešām nopriecājos par šādu pavērsienu. Aizvakar iepērkoties arī redzēju, ka mazie maisiņi, tagad karājas pārdevējai pie kases, tieši blakus lielajiem maisiņiem. Kad pircējiem nepieciešams pārdevēja, protams, dod mazos maisiņus - pa vienam.

Savukārt, vakar, kad jau biju samaksājusi par savu apm. 9 Ls pirkumu, pārdevēja man mazo maisiņu nepadeva. Tas jau nebūtu nekas, piekususi, aizmigusi - visādi var gadīties, kā arī varbūt par mazajiem maisiņiem ieviesta maksa, piemēram, tie paši 2 santīmi, kas ir Mego (ja pareizi atceros). Tāpēc, mazo maisiņu palūdzu (biju sapirksuies visādas daudz, mazas lietas), uz manu lūgumu pārdevēja atbildēja, ka mazo maisiņu neesot un turpināja apkalpot nākošo klientu. Kad viņai teicu, ka redzu, ka tie karājas tieši blakus lielajiem maisiņiem, tad pārdevēja, nu jau manāmi dusmīgā tonī, man "paskaidroja", ka mazo maisiņu neesot, ja man ļoti vajag, es varot nopirkt lielo pa 0.05 Ls. Tad viņa, uzliekot roku uz mazo maisiņu kaudzes, piemetināja, ka tie esot viņas personīgie!!!

Interesanti gan, kāpēc pie visām kasēm karājās milzu kaudzes ar pārdevēju "personīgajiem" maisiņiem? Tad viņa vēl demonstratīvi noplēsa lielo maisiņu un jautāja "Nu, ņemsiet?" Kad teicu, ka man lielo maisiņu nevajag, viņa man vēl paskaidroja kaut ko apmēram tādu, ka mazos varot dabūt tad, ja tiek pirkts kaut kas smags - kartupeļi, piemēram.

Jā, tas ka pārdevējas, tā pat kā daudzas sabiedriskā transporta vadītājas jūtas Nenormāli varenas, nu tādas, kas var visu izlemt - ielaist tevi tramvajā, vai aizstaisīt durvis deguna priekšā, iedot maisiņu, vai likt tev nest olas un biezpiena sieriņus rokās, tas jau laikam tā kā kļūst pašsaprotami...

Bet vispār, tādā veidā Rimi it kā mēģinot samazināt maisiņu patēriņu, piespiež cilvēkus pirkt lielos maisiņus, kas taču īstenībā noteikti nav dabai tuvāki kā mazie!


Komentāri (3)
Mikausis: Par maisiñiem: iespèjams, ka Rimi apnicis izdalät maisinus nevis klientiem, bet pensionäriem un bezpajumtniekiem, kuriem, kä esmu redzèjis, sie maisiñi ir lielä cienä.
Par neadekvätu uzvedíbu pret klientu: ja cilv. jùt, ka vina darbs nekotèjas darba laucinä, tad viniem uznäk besis, vini visu dienu ir norävusies melnäs miesäs, pasi nav apmierinäti ar dzìvi un tad viniem ir jäpieräda sava ierobezotä, bet tomèr vara.
19/09/2008 20:43
Mr.Twister: Visu cieņu Zanei, ka neļāvās sevi tik viegli atšūt.
20/09/2008 16:29
ehh: Itkā tas mazais maisiņš izturētu tos kartupeļus :))...
23/12/2009 15:20
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: